CODA Audio AiRAY Line Array Superior sound with linear phase respons CODA Audio AiRAY Line Array Superior sound with linear phase respons CODA Audio AiRAY Line Array Superior sound with linear phase respons

CODA Audio AiRAY Line Array

Superior sound with linear phase respons

Varenr: AiRAY
118 967,-
Ikke på lager (20 dager)
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørDokumenter
Beskrivelse

Fra enorme stadionshow til arenaturneer, rocke- og rollklubber til intime teatersaler, store kirker til store bedriftsarrangementer - AiRAY vil levere, og mer til. CODAs flaggskip er et treveis, fullfrekvent line array-system, men med en virkelig kul vri.

AiRAY er annerledes. Det er høyere og mer stolt enn noen konvensjonelle systemer i stort format, og langt mer nøyaktig sonisk sett. Likevel er kabinettet noe du vanligvis ville forvente å se på et mye mer kompakt system. AiRAY er unik: Den kan ikke plasseres i en bås på grunn av sine intelligente, proprietære teknologier. Dermed skaper denne høyttaleren bokstavelig talt en ny kategori innen storformats forsterkning, og leverer en genuint unik lydopplevelse.

AiRAY er utstyrt med det ypperste av CODAs avanserte teknologier: DDP-driveren (Dual Diaphragm Planar Wave driver), AiCOUPLER, prisbelønte sensorstyrte subwoofere og lineær fase DSP-prosessering.

Hva betyr dette? Noen ting, faktisk.

Fordi AiRAY kan rigges av én person, kan du ta spesifikasjonene til et konvensjonelt dual 12" line array-system og halvere alt. AiRAY er halvparten så stor, halvparten så tung, tar halvparten av oppsettstiden, bruker halvparten av plassen og krever halvparten av forsterkerkanalene og multikjerne-kablene som et konvensjonelt system. Likevel beholder den sin fulle utgangseffekt og båndbredde.

Og fordi AiRAY deler de samme systemkomponentene som ViRAY (for eksempel SC2-F for lavfrekvensutvidelse og SCV-F for flyttbar sub), er kostnadene for turneer eller installasjoner sterkt redusert.

Hjertet i AiRAY er de to superintelligente 6" DDP-driverne. Kort fortalt forbedrer de retningsbestemmingen og effektiviteten betydelig: I stedet for doble 12" basselementer, 6,5" mellomtonehøyttalere og diskantelementer, samles mellomtonen og diskanten til CODA i en liten høyttalerdriver, som gir 12-15 dB mer dynamisk område enn et standard system.

Hver DDP-driver er også et todelt koaksialsystem med to konsentriske ringmembraner i stedet for domer, der alle deler av membranen er veldig nær voice coil. Når voice coil beveger seg, beveger membranen seg som en stempeleffekt, fordi bølgelengden er større enn membranen selv. Det betyr at den kontinuerlig kan akseptere bølgelengdene uten forvrengning. Med andre ord leverer den den reneste lyden du kan få. Og siden det er to membraner på ringen (én inne i voice coil og én utenfor), er den faktisk større enn en dome. De høyere frekvensene produseres av den ene membranen, og for de dypere frekvensene jobber begge membranene i fase.

Når vi snakker om bass, har AiRAY doble 12" neodymium-konedrivere med 4" spoler. De har lang slaglengde og høye lineære magnetmotorer, noe som betyr at de er ekstremt effektive og gir ultralav forvrengning, med redusert effektkomprimering. Karbonfiber-membranen minimerer bevegelsesmassen og forbedrer membranstivheten og intern demping, noe som resulterer i høy følsomhet og krystallklar lyd.

Så har vi AiCOUPLER, som i utgangspunktet samler all energien fra høyttalerdriverne i en stor felles hornstruktur. Denne okkuperer hele fronten av kabinettet, noe som betyr at det ikke er noen faseødeleggelser, og brukerne får en perfekt sammenhengende og jevn bølgefront, effektsvar og retningskontroll over et bredt frekvensområde.

Den store waveguiden for de to DDP-driverne gjør det mulig å oppnå perfekt akustisk belastning helt ned til 350 Hz, samtidig som den gir enestående horisontal mønsterkontroll i mellomtonen og diskanten.

De to 12" konedriverne er symmetrisk koblet til AiCOUPLER ved hjelp av optimaliserte spor for å øke avstanden mellom deres akustiske sentre. Dette betyr at det er jevn dekning ned til 250 Hz og en ekstra følsomhet på 6 dB over 200 Hz. På baksiden er de to konedriverne portlastet for å utvide systemets lave frekvensområde ned til 50 Hz.

De to DDP-driverne dekker frekvensområdet fra 350 Hz helt opp til 22 kHz, mens de doble 12" driverne jobber fra 50 Hz til 700 Hz. Og i området 350-700 Hz jobber alle driverne sammen, noe som dramatisk øker maksimalt SPL for dette unike systemet.

 

Hovedfunksjoner

 • 2x 12", 3-veis høyeffektsystem
 • Eksepsjonelt kompakt (674 x 359 x 570 mm)
 • Eksepsjonelt lett, ca. 40 kg
 • Høy effekthåndtering på 2000 W
 • Frekvensområde: 50 Hz - 22 kHz
 • Variabel horisontal dekning på 90°, 120° eller asymmetrisk 105°
 • Overlegen lyd med lineær fase respons
 • Vertikal buing fra 0°, 0,5°, 1°, 2°, 2,5°, 3° til 8° i 1°-trinn
 • Integrert 3-punkts riggesystem for flymontering eller bakkeoppstilte systemer, kompatibelt med ViRAY, SC2-F og SCV-F
 • Multiplex-kabinett med Polyurea-belegg for ekstrem holdbarhet og vannbeskyttelse
 • Systemintegrering med LINUS RACKS 39 kg, 8 Ohm
Teknisk info

Produktinformasjon

Type AiRAY


Tilbehør
Dokumenter
7429